Go Green for St. Patrick’s Day

I anledning af Saint Patrick’s Day weekenden, havde vi sørget for at I kunne være med til at gøre København lidt grønnere – ved at tage på gratis kajaktur for at samle skrald fra byens kanaler

På den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, som fejres hvert år den 17. marts, er der tradition for at gøre storbyer over hele verden grønne for en dag. For det meste er det ved at belyse bygninger, statuer og landemærker med grønt lys – som fx det ikoniske Sydney Opera house, London Eye og Colosseum sidste år, hvor i alt 300 ikoniske landemærker i 50 forskellige lande blev farvet grønne.

Her i Tourism Irelands skandinaviske kontor i København havde vi dog i år valgt at fejre nationaldagen på en lidt anden – og endnu grønnere – måde.

Sammen med NGO’en GreenKayak og Kayak Republic, stillede vi gratis kajakker til rådighed for dem, der vil være med til at samle skrald i weekenden. Alle, der hjalp os i Tourism Ireland og GreenKayak med at samle skrald i weekenden, havde mulighed for at vinde en rejse til Irland for to personer. Find vilkår og betingelser her.

Resultatet af dette blev 213 KG skrald indsamlet fra havnen af 34 fantastiske frivillige.

  

 

En GreenKayak til Dublin

Efter St. Patrick’s Day donerer GreenKayak desuden en kajak til City Kayaking i Irlands hovedstad, Dublin, for at videreføre det gode, danske initiativ.

Praktisk information

Kajakkerne var tilgængelige to timer ad gangen i tidsrummet 12-17 både lørdag og søndag den 16. og 17. marts. Kajakkerne blev booket hos Kayak Bar, Børskaj 12, 1221 København, efter først til mølle-princippet. Normalt er der kun én kajak, men i anledning af St. Patrick’s Day var der stillet seks kajakker til rådighed. Hver kajak har plads til to personer.

 

Planlæg din miljøvenlige tur til Irland